#Facepalm-Award voor Gemeente Goes: Thomas (13) moet kruipend naar de auto

Note van @doofpotwmo: De Gemeente Goes where no one has gone before! `een kind laten kruipen om te participeren, de menselijke maat in een gemeente die onlangs nog bekende 400.000 Euro ‘kosten’ te hebben gehad door de corrupte gemeentemedewerker/graaier die een kwart miljoen euro (van uw en mijn belanstingcenten!) verduisterde van de gemeente Goes in een periode van vijf jaar. door de akties van dit sujet zijn meer dan honderd bedrijven gedupeerd net als zestien mensen die in de schuldsanering zaten. (Lees meer hier)

Je bent als gemeente echte de menselijke maat, elke (morele) zorgplicht verloren als je denkt sde balans recht te trekken door te ‘bezuinigen’ of regeltjes dood te ‘neuken’ van primaten dat bepaalde voorzieningen enkel bij een nieuwe auto ingezet kunnen worden. Daarnaast ontkent u hiermee de eigen regie dat sommige oplossingen veel goedkoper kunnen als gemeenten die regie en die flexibiliteit wel eens gaan toepassen.

En terwijl Goes de schade bij elkaar krabt over ruggen en pusknieên van een kind, neemt mijn plaatsvervangende schaamte met de dag toe als ik dit soort misstanden in de ge(W)etenloze (M)aatschappelijke (O)ndersteuning zie.

Kunt u iets missen, al is het maar een euro, doneer dan mee om desze nachtmeerie voor Thomas te beeīndigen. Kunt u niets geven, deel dan dit nieuws en laten we samen in deze Goese maat van menselijkheid voor een 13 jarig kind, niet zijn norm maken.

Hieronder het artikel uit het AD met de oproep van de moeder van Thomas:


 

Bekijk de video van AD

Corrine de Visser uit Goes is via Dream or Donate een crowdfundactie voor een rolstoelbus begonnen. Op dit moment moet haar zoon Thomas (13) nog regelmatig kruipend naar de auto.

Op handen en voeten kruipt de meervoudig gehandicapte Thomas de Visser (13) over tuinstoelkussens naar de Mini die voor de deur staat. Zijn moeder Corrine legt de kussens iedere keer weer voor hem neer zodat hij niet over de tegels hoeft te kruipen. Het doet haar pijn in haar hart om haar zoon zo te zien. Ze toont het eelt op de knokkels van Thomas en vertelt dat ze regelmatig het pus uit de knieën van haar zoon moet halen, omdat die beschadigd raken door het kruipen.

De actie om haar zoon op deze manier in de auto te krijgen is een noodoplossing. Eentje die niet lang meer gaat werken. ,,Straks komt de winter er weer aan, zo kan het toch niet langer”, klinkt de noodkreet van moeder Corrine. Via Dream or Donate is ze daarom een crowdfundactie voor een rolstoelauto begonnen.

images3.persgroep.net

Rolstoel

Vanwege ernstige rug- en polsklachten kan ze Thomas niet meer zelf naar de auto tillen. Als haar partner Marco thuis is, tilt hij de jongen naar de auto. Aangezien de groeiende puber op dit moment 45 kilo weegt, wordt dat ook voor hem steeds zwaarder. ,,Al dat gezeul en getrek aan Thomas is niet langer haalbaar.

Een rolstoelauto zou een oplossing vormen; we kunnen hem dan gewoon met de rolstoel de bus inrijden.” Met de rolstoel naar de Mini rijden is geen oplossing, omdat Thomas dan eerst in en uit de rolstoel moet worden getild. ,

,Vanuit de rolstoel kan hij niet de draai maken die nodig is om in de auto te komen. Hij komt dan met zijn volle gewicht op zijn voeten. Wat hem te veel pijn doet. Kruipen, hoe erg het er ook uitziet, vormt daarom op dit moment de beste oplossing.”

Kruipen, hoe erg het er ook uitziet, vormt daarom op dit moment de beste oplossing

Corrine de Visser

De gemeente Goes wil wel helpen met de aanpassingen bij een nieuwe bus of auto, maar niet bij een tweedehands of oudere auto, zegt Corrine. ,,Met de aanschaf van de rolstoelauto zelf helpen ze niet. Wel kregen we een lijstje met fondsen die we kunnen benaderen. Ik vind alleen niet dat we het financieel zo slecht hebben dat ik die fondsen ga aanschrijven. Tegelijkertijd is het ook weer niet zo dat ik een rolstoelbus uit mijn mouw kan schudden.”

Mini verkopen

De tranen springen in haar ogen als ze vertelt dat ze daarom de Mini te koop heeft gezet. ,,Stom hè, dat je zo emotioneel kan worden om een auto”, zegt ze terwijl ze haar tranen wegveegt. Voor haar vormt de Mini niet alleen een vervoermiddel, maar ook een uitlaatklep waar ze tot rust komt. Met nog twee andere kinderen die om speciale zorg vragen – Lucas (12) die naast PDD-NOS en ADHD de sociale ontwikkeling heeft van een driejarige en Mika (5) die hypermobiel is en een algehele ontwikkelingsachterstand heeft – heeft ze vrijwel geen tijd voor zichzelf over.

Bijna veertien jaar geleden beviel Corrine, op de dag van de condoleance van haar schoonvader, met 28 weken van een jongenstweeling: Robin en Thomas. Helaas overleed Robin drie dagen na de bevalling aan een hersenbloeding. Op de dag dat zijn broertje werd begraven kreeg Thomas ook een hersenbloeding. Hij overleefde het, maar is sindsdien meervoudig gehandicapt.

Nep

Corrine geeft aan dat ze het moeilijk vindt om haar verhaal te delen. Eerder ontving ze naar aanleiding van een Facebookbericht reacties dat haar verhaal nep was en dat ze een waardeloze ouder was. ,,Zulke berichten komen keihard aan”, zegt ze. ,,Gelukkig zijn er ook lieve mensen; er is al 620 euro gedoneerd.” In totaal hoopt het gezin door middel van crowdfunding 11.400 euro op te halen voor de rolstoelbus.

 


 

Wilt u Thomas uit dit “lijden” helpen, ga dan naar Dream or Donate, elke euro brengt hem dichter bij verlossing uit deze ellende. Doet u ook mee?

 

Screen Shot 2017-08-11 at 11.52.02.png

 


Update Donaties voor rolstoelbus voor Thomas (13) gaan als een tierelier

images2.persgroep.net

De gehandicapte Thomas (13 jaar) moet naar de auto kruipen. © Marcelle Davidse

GOES – De crowdfundctieactie van Corrine de Visser uit Goes voor een rolstoelbus loopt als een trein. In nog geen tien uur tijd staat de teller op 4.470 euro; tegen het eind van de avond was het bedrag al gestegen naar 5.575 euro. “Ongelooflijk dat we in korte tijd zoveel steun krijgen.”

De meervoudig gehandicapte zoon Thomas (13) moet nu kruipend over kussens naar de auto. Het is een noodoplossing die niet langer gaat werken. Via Dream or Donate is Corrine een crowdfundactie voor een rolstoelauto begonnen. Die is vrijdagochtend gestart. ,,Het gaat als een speer. Voor de middag stond de teller nog op 600 euro.”

Corrine is blij met de donaties maar tegelijkertijd ondersteboven van de reacties op Facebook. ,,Mensen reageren met doodsbedreigingen. Of zeggen dat we nooit aan kinderen hadden moeten beginnen. Het is echt verschrikkelijk wat je leest. Gelukkig zitten er ook positieve reacties tussen.”

 

Dat Corinne nu op stel en sprong een bus nodig heeft, komt doordat Thomas niet meer naar de dagopvang gaat. Daar krijgt hij te veel prikkels. Hij zit thuis. Vervoer van Thomas in een Mini is onpraktisch omdat hij dan in en uit de rolstoel moet worden getild. Vanwege rug- en polsklachten kan Corinne dat niet. Daarom moet er een bestelbus komen waar een rolstoel in past. In totaal hoopt ze via crowdfunding 11.400 euro op te halen.

Advertentie